Biografieën

Jurjen

Directeur

Vanaf het begin van mijn politieke en maatschappelijke betrokkenheid vielen mij twee dingen op. Het zijn niet alleen argumenten die tellen, maar juist ook woorden, ervaringen en beelden. En, je staat pas sterk als je uit kunt leggen hoe dingen samenhangen en opgelost kunnen worden. En hoe verder ik in de wereld van politieke partijen en maatschappelijke organisatie kwam, hoe meer ik zag wat er beter kan. Kort samengevat is dat: durf, solidariteit, en het spel spelen om het te winnen. 

En van daaruit begon ik DeGoedeZaak, de bondgenoot van progressief Nederland. Wij zorgen ervoor dat burgercampagnes geen tijd verliezen door het wiel opnieuw uit te vinden. Wij zorgen voor een groter bereik en brengen mensen bij elkaar die hetzelfde doel nastreven. We stimuleren politieke partijen en maatschappelijke organisaties om over hun eigen grenzen heen te kijken. En we bieden betrokken burgers de mogelijkheid om hun energie op de goede dingen te richten. Met steeds meer middelen en steeds meer resultaat.

In schril contrast met deze serieuze en zwaarwegende opgaven staat mijn vrije tijd met vriendin en dochter. Waarin het vooral draait om pinguïns, tijgers, zwembaden, fietsen en speeltuinen. Ik knijp er zo af en toe tussenuit met mijn racefiets, kijk graag naar middelmatig voetbal, pomp hiphop en ga naar harde en zachte concerten. Zodra het weer kan, wil ik weer veel vaker naar arthouse films over zwaarmoedige onderwerpen. Oh, en roadtrippen. En weer meer radio maken. En festivals presenteren. Of gewoon weer eens een heel boek lezen, ook mooi.

 

 

Eline

Campaigner/Hoofd Operations

Er zijn heel veel mensen die werken aan een mooiere en fijnere samenleving, maar hun stem klinkt lang niet altijd hard genoeg en de politiek luistert nauwelijks. Daar wil ik iets in veranderen. Dus toen ik in het voorjaar van 2017 hoorde over het idee van DeGoedeZaak was er niet veel voor nodig om me te overtuigen deze organisatie samen met Jurjen op te zetten. Want DeGoedeZaak versterkt de stem van progressieve burgers en van grassroots activisten die veel meer bereik verdienen met het werk wat zij doen.

Mijn eigen activisme werd in de praktijk gebracht toen ik tijdens mijn studententijd voorzitter werd van de Amsterdamse studentenvakbond ASVA en tijdens een zomerprogramma over mensenrechten in Nederland van Humanity in Action. Ik werkte vervolgens een paar jaar bij Academie van de Stad waar ik studenten verbond met maatschappelijke vraagstukken, met een focus op projecten met vluchtelingen en statushouders in de stad Amsterdam. Nu ben ik hoofd operationeel en doe ik on- en offline campagnes, waarbij organizing ook een grote rol speelt.

Buiten al dat politieke om lees ik graag (fantasy) boeken, speel ik graag bordspellen en zit ik tegenwoordig zelfs in een dungeons en dragons clubje. Ik luister ook heel graag podcasts, speel af en toe saxofoon, ben druk met mijn eigen moestuintje en dans graag op hiphop, Beyoncé, reggaeton.. En vooruit, ik blijf Brabantse met een onvervalste zachte G, dus stiekem kan ik ook genieten van foute meezingers en carnaval vieren.

 

Pelle

Campaigner


Janneke

Campaigner


Gordan

IT Specialist


Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )