Hier vind je de brief die je kunt sturen naar je werkgever. Kopieer deze en stuur hem vanaf je eigen mailadres. Omdat elke werksituatie net anders is zijn er in de brief een aantal dingen schuingedrukt tussen haakjes die je kunt aanpassen. Je kan natuurlijk ook zelf een brief schrijven waarin je vrij neemt en je werkgever vraagt 1 juli een vrije dag te maken.

Beste [insert naam collega of naam bedrijf/de organisatie/afdeling], 

Hierbij wil ik laten weten dat ik komende vrijdag 1 juli een vrije dag heb opgenomen. Ik schrijf u omdat ik het belangrijk vind om te delen waarom ik deze dag vrij heb genomen.

Op 1 juli 1863 werd de Nederlandse slavernij in Suriname en op de voormalig Nederlandse Antillen afgeschaft. In werkelijkheid moesten de tot slaafgemaakten nog tien jaar langer, tot 1873, gedwongen doorwerken. De gevolgen van het slavernijverleden werken nog steeds door in de huidige samenleving. Volgend jaar herdenken en vieren wij 150 jaar afschaffing van de slavernij. 1 juli (ook bekend als Keti Koti/ Dia di Abolishon) wordt echter nog niet erkend als nationale herdenking en feestdag in Nederland. Wij kunnen hier als bedrijf een positieve en belangrijke bijdrage aan leveren.

Vorig jaar werd een petitie van Nederland Wordt Beter, The Black Archives en FunX om van 1 juli een nationale feest- en herdenkingsdag te maken meer dan 62.000 keer ondertekend. Toch wordt de dag nog niet als zodanig nationaal erkend. In afwachting van de behandeling van de petitie door de Tweede Kamer nemen steeds meer bedrijven en organisaties al een stap in de goede richting en geven hun werknemers vrij op 1 juli. 

Ik hoop dat mijn brief wellicht een aanzet kan zijn om als organisatie een stap te zetten in de goede richting, en 1 juli als vrije dag te herdenken. Ik zou hier ook graag met [u/jullie] en [insert naam bedrijf/de organisatie/afdeling] over in gesprek gaan en ik denk graag mee over de invulling van deze dag.Op de website van Nederland Wordt Beter zijn voorbeelden te vinden van informatieve en mooie activiteiten die op 1 juli plaats vinden.

In afwachting van uw antwoord neem ik dit jaar op 1 juli een vrije dag op. Ik hoop dat mijn brief een aanzet zal zijn om met [onze organisatie/ons bedrijf] een stap te zetten in de goede richting, door vanaf dit jaar 1 juli in te stellen als vrije dag voor alle medewerkers. 

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. 

Met vriendelijke groet,

[NAAM]

Deel de campagne op sociale media!

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2022