Terug naar campagnes
Terug naar campagnes
Duurzame toekomst

Gas en Kernenergie zijn niet groen!

0 handtekeningen

Europa is bezig nieuwe regels op te stellen die uitmaken wat wel of niet als groene investering geldt. Dit heet de ‘Taxonomie’. Tot onze grote schrik staan gas en kernenergie als ‘groen’ bestempeld in het conceptvoorstel! Dat kunnen we niet accepteren. Want wat we nodig hebben zijn stevige nieuwe regels voor investeringen in écht groene energie. We doen daarom een dringende oproep aan alle (Nederlandse) Europarlementariërs: spreek alstublieft uw veto uit over de richtlijn klimaattaxonomie van de Europese Commissie.

Stuur een brief naar een Europarlementariër
Kiezen we voor gas? Of kiezen we voor groen?

0 handtekeningen

Waarom is dit belangrijk? 

De Europese Unie is dus bezig met het maken van nieuwe regels, die bepalen wat een groene investering is. Het wordt ‘de taxonomie’ genoemd – en het is ongelooflijk belangrijk! Want deze nieuwe regels kunnen ervoor zorgen dat er de komende jaren miljarden vloeien naar hernieuwbare/groene energiebronnen zoals zon en wind. Dit is de geld-boost die we nodig hebben om duurzame projecten op te bouwen in de korte tijd die we nog hebben om de klimaatchaos in bedwang te houden.

Helaas proberen de fossiele- en nucleaire industrieën dit proces naar hun hand te zetten. Sterker nog, als we nu niet ingrijpen, krijgen ze nog hun zin ook. Want hun lobby heeft het voor elkaar gekregen dat kernenergie en gas worden bestempeld als groene investeringen in het conceptvoorstel van de Europese Commissie. 

Als zij winnen, stromen er miljarden naar hun vuile energieprojecten. In heel Europa zullen dan projecten voor vuil gas worden gebouwd. In heel Europa komen er dan nieuwe nucleaire projecten die niet op tijd klaar zijn om ons te helpen de uitstoot te verminderen en onze kinderen opzadelen met het beheer van giftig afval. Als gas en nucleair door de EU als ‘groen’ worden aangemerkt, zitten we nog jarenlang vast aan deze niet-hernieuwbare en vuile energiebronnen. 

Het Europees Parlement kan gelukkig een einde maken aan deze ramp. Maar dan moeten we genoeg Europarlementariërs overtuigen om de eisen van fossiele brandstofbedrijven af ​​te wijzen. Een massale brievenactie naar onze Nederlandse EP’s, verstuurd door de mensen die deze leden van het Europees Parlement moeten vertegenwoordigen, moet de stemming kunnen beïnvloeden. Stuur nu een brief en sluit je aan bij de oproep aan Europarlementariërs om hernieuwbare energiebronnen te steunen in plaats van projecten met vuil gas en nucleaire energie.

Plan de Campagne

Ik doe mee!

Voorwaarden(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2022