#DemocraatTegenHaat

De verkiezingsuitslag maakt me strijdbaar. Een hard roepende en snel groeiende minderheid dreigt ons land te splijten, en daar moeten we politiek met een ruggengraat tegenover zetten om Nederland een eerlijk, duurzaam, inclusief en rechtvaardig land maken. Nu de politiek ons wil verdelen, laten wij het tegendeel zien. Ik sta voor meer eenheid, met een krachtig geluid tegen racisme, klimaatontkenning, ondermijning van de journalistiek en wetenschap, islamofobie en haat. Wij zijn met meer!

Meld je aan voor de anti-racisme demonstratie op zaterdag 23 maart om 14.00 in Amsterdam    
Kom naar onze meetup over een eerlijk klimaatbeleid voor iedereen op 10 april en help mee met een strijdbare en inclusieve klimaatbeweging
Verander je profielfoto in onze #DemocraatTegenHaat illustratie en laat zo aan anderen zien dat jij je uitspreekt voor een inclusieve samenleving
Doe mee met DeGoedeZaak en help ons in de strijd voor een eerlijke, duurzame, inclusieve en rechtvaardige samenleving. Word lid, vrijwilliger of donateur!

Laat anderen weten dat jij een #DemocraatTegenHaat bent

We zijn met meer. We hebben al laten zien dat het effect heeft als we ons verenigen en samen uitspraken. Jullie bleven actie voeren voor gewortelde kinderen, en er kwam een kinderpardon. Tienduizenden Nederlanders gingen de straat op voor het klimaat, en er komt een CO2-belasting. Het heeft zin om samen in actie te komen. Vandaag laten we meteen dat tegengeluid horen. Want jij en ik, wij zijn #democraattegenhaat. Laten we het gevoel van teleurstelling na deze verkiezingsuitslag meteen omzetten in strijdbaarheid. We accepteren deze uitslag, maar we leggen ons er zeker niet bij neer. Doe mee!

Of download de afbeeldingen hieronder en gebruik ze voor je profielfoto of als header op je twitter of facebookprofiel

Deze campagne is tot stand gekomen in nauw overleg met een groot aantal bondgenoten in de beweging tegen racisme, islamofobie, xenofobie en voor klimaatrechtvaardigheid. De eerstvolgende stap is dat zoveel mensen samen met Comité 21 maart morgen hun stem laten horen op de demonstratie tegen racisme van 23 maart zo groot mogelijk te maken. We gaan de komende maanden samen verder bouwen aan een nog sterkere en inclusievere beweging voor een vreedzaam, inclusief, rechtvaardig en duurzaam Nederland. Wil je het manifest steunen als organisatie of op een andere manier meedoen, mail dan naar info@degoedezaak.org of benader ons persoonlijk.

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )