Klimaatstaking – roep je werkgever en school op de deuren te sluiten op 27 september

Heel goed dat je mee wilt helpen de klimaatstaking groot te maken door jouw werkgever, bedrijf, organisatie en/of school op te roepen om op 27 september de deuren te sluiten voor de klimaatstaking. We kunnen volgens het stakingsrecht geen officiële stakingsdag uitroepen (lees hier meer). Maar klimaatverandering houdt zich ook niet aan de regels. Dus nemen we het heft in eigen handen. Onze jongeren spijbelden al massaal voor hun toekomst, en nu is het ook aan de volwassenen: Roep jouw werkgever/directeur/rector of schoolbestuurder op de deuren te sluiten zodat jij en je collega’s kunnen gaan staken. Je kunt dat op twee manieren doen:
Download de voorbeeldbrief en stuur deze jouw werkgever/directeur/rector of schoolbestuurder. Wil je zien wie er nog meer in actie komen, tips en tricks en goede voorbeelden in je mailbox ontvangen? En met andere campagnes meedoen? Laat dan hier je mailadres achter!
Word lid van DeGoedeZaak en blijf op de hoogte.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Wil je de steun van je collega’s verzamelen? Start dan je eigen petitie waarmee je jouw bedrijf/organisatie/school op kunt roepen om de deuren te sluiten!  We hebben alles al voor je klaar gezet zodat het extra eenvoudig is. Klik op onderstaande button om een actie te starten of te bekijken of er al een actie gaande is!            

Op deze kaart kun je zien welke werkgevers en scholen worden opgeroepen om de deuren te sluiten, en wie van hen al heeft toegezegd om mee te doen

Image result for google icon green = succesvol! Deze organisatie/school/bedrijf heeft toegezegd de deuren te sluiten op 27 september of geeft toestemming aan werknemers om het werk te onderbreken = lopende petitie of actie om de directeur te vragen de deuren te sluiten of werknemers toestemming te geven het werk te onderbreken

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )