20 maart kies ik klimaat

De 40.000 mensen op de Dam in Amsterdam tijdens de Klimaatmars hebben laten zien dat er in Nederland meer dan genoeg draagvlak is voor ambitieuze klimaatactie vanuit Den Haag. Dit draagvlak heeft ervoor gezorgd dat het kabinet nu met een CO2-belasting komt. Een stap in de goede richting, maar de strijd is nog niet gestreden.

Het is nog niet duidelijk wat de precieze invulling van de CO2-belasting gaat zijn. Ook is er nog niks gezegd over verder klimaatbeleid met betrekking tot de luchtvaart en is het nog niet duidelijk wat boeren te wachten staat.

Wat de klimaatmars heeft laten zien, is dat de burger de macht heeft om het klimaatbeleid te beïnvloeden. Dit is zeker zo bij de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart. Daarom zeggen wij: Kies Klimaat!

Laat zien dat jij op het klimaat stemt deze verkiezingen, deel dit met je omgeving en roep je medeburgers op hetzelfde te doen. Deel jouw bericht via sociale media met #kiesklimaat!

Via kiesklimaat.nl krijg je een indicatie van het klimaatbeleid van landelijke partijen die meedoen aan de verkiezingen.

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )