Klimaatmars Terugblik

Grootste 
klimaatmars van Nederland

Op 10 maart 2019 stroomde de Dam in Amsterdam vol. Ondanks de regen en kou kwamen naar schatting 40.000 mensen bij elkaar om te demonstreren voor een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid: de grootste klimaatmars ooit in Nederland. Een duidelijk signaal naar de regering dat het tijd is voor echte maatregelen waarbij de grote vervuiler gaat betalen.

 

Wij zijn trots dat we als DeGoedeZaak een bijdrage konden leveren als mede-organisator van de klimaatmars, samen met Milieudefensie, Greenpeace, Oxfam Novib, de FNV en de Woonbond. Samen hebben we het voor elkaar gekregen dat dit een mars werd van boeren, grootouders, kerken, jongeren, surfers, wetenschappers en nog heel veel anderen. En als DeGoedeZaak hebben we onze ervaring en infrastructuur ingezet om samen met vrijwilligers en organizers de klimaatmars groot te maken.

Als 40.000 mensen weer en wind trotseren voor het klimaat is het voor ons heel duidelijk: samen kunnen en moeten we strijden voor verandering. Dit is pas het begin daarvan, want we rusten niet tot er een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid voor iedereen ligt.

DeGoedeZaak is opgericht als bondgenoot voor progressief Nederland. Als progressieve burgers zich verenigen kunnen we samen het echte geluid van de samenleving laten horen, zodat de politiek er niet meer omheen kan. Doe je met ons mee?

De klimaatmars in de media

Een greep uit media-aandacht voor de klimaatmars

  • De Klimaatmars opende het NOS journaal
  • Volkskrant: Onder capuchon en paraplu klinkt: 'CO2 weg ermee', 'Het was massaal'
  • AD.nl (video): Tienduizenden mensen bij klimaatmars in Amsterdam
  • RTL nieuws: Klimaatmars in stromende regen: 'We willen de Tweede Kamer wakker schudden!'

Kijk hier de livestream terug

Van Engage! Productions BV

Doe mee met DeGoedeZaak

Wij gaan verder. Met een MeetUp op 10 april (details volgen nog), met verdere acties en met druk op de politiek om te kiezen voor een echt eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Doe met ons mee!

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )