Prioriteiten in de coronacrisis

De reacties van onze leden op onze corona-enquête

Op de enquête die we onze leden vorige week toestuurde kwamen ruim 2000 reacties. Jullie deelden zorgen en verhalen. Die waren ontroerend, mooi, vol passie en motiverend. Op deze pagina delen we graag de resultaten met je.

Waar jullie je zorgen over maken

  1. Zorgen om psychologische gevolgen omdat de maatregelen sociaal contact beperken.
  2. Zorgen dat je je baan verliest of geen werk (meer) kan vinden.
  3. Zorgen over de polarisatie in de samenleving.
  4. Zorgen dat de coronacrisis het nieuws domineert, waardoor onderwerpen als de klimaatcrisis te weinig aandacht krijgen.

Of jullie omgeving geraakt wordt

En waardoor

Jullie maken je onder andere zorgen over ouders die in een verzorgingstehuis wonen en weinig meer naar buiten kunnen en minder bezoek kunnen ontvangen. Of over de studievertraging van je kinderen, die door de pandemie achter een laptop op een kleine studentenkamer zitten. Maar ook over collega’s werkend in de horeca of de culturele sector, die nu zonder werk zitten. En over vrienden en kennissen die maar geen huis kunnen vinden.

Onderwerpen die we niet mogen vergeten

  1. Het klimaat en alles wat daar mee te maken heeft, dus ook de biodiversiteit, de stikstofcrisis en het beschermen van de natuur.
  2. De wooncrisis, juist nu duidelijker is geworden dan ooit tevoren hoe belangrijk een fijn thuis is, vinden onze leden dat dit thema heel belangrijk is tijdens de verkiezingen.
  3. De waardering voor de zorg en andere vitale sectoren zoals het onderwijs. Tijd voor meer salaris!
  4. Het verbeteren van de GGZ, juist nu eenzaamheid op de loer licht.

En waar jullie vinden dat de verkiezingen over moeten gaan

Dankjewel!

Dankjewel dat je de enquête hebt ingevuld. DeGoedeZaak is opgericht om zorgen en prioriteiten van zijn om te zetten in actie. Met de verkiezingen van maart 2021 in aantocht gaan we dat zeker doen de aankomende maanden!

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )