Stef Blok niet onze minister – vliegtuigactie

DONEER NU OM DE VLIEGTUIGACTIE TEGEN BLOK MOGELIJK TE MAKEN

Stel je voor: minister Stef Blok verlaat ‘s ochtends zijn huis om naar zijn werk te gaan. Het is een belangrijke dag voor hem, want de Kamer gaat debatteren over zijn gehekelde uitspraken. Terwijl Blok onderweg is naar het Binnenhof, vliegt er een vliegtuigje over. “STEF BLOK IS NIET ONZE MINISTER, X DE MULTICULTURELE SAMENLEVING”, is in grote letters achter het vliegtuig te lezen.

Volgende week komt de kamer terug van reces. Waarschijnlijk gaan zij op woensdag of donderdag debatteren over de consequenties van de uitspraken van Blok. Wat ons betreft is er nog steeds maar één conclusie mogelijk: een minister die racistische en xenofobe uitspraken doet, moet opstappen.

We willen de Tweede Kamer er nogmaals van doordringen dat de woorden van Blok niet door de beugel kunnen. En daarom moeten we onze politici aan die uitspraken herinneren. Door een vliegtuigje met zijn woorden over Den Haag te laten vliegen, kan niemand er meer omheen. Help je mee dit plan werkelijkheid te laten worden?

 

Als we de uitspraken van Blok groot in de lucht laten zien, kan iedereen nog eens zien hoe absurd het is dat een minister van Buitenlandse Zaken dit heeft gezegd. Dat, in combinatie met aandacht via (social) media, zorgt ervoor dat heel politiek Den Haag gedwongen wordt zijn uitspraken onder ogen te zien. Zo laten we samen een sterk geluid horen: de uitspraken van Blok zijn racistisch en daarom moet Blok opstappen.

Doe je mee, zodat we een vliegtuigje met tekst kunnen inhuren? Je kunt heel makkelijk online doneren door op onderstaande link te klikken. We hebben tot zaterdag, want dan moeten we het vliegtuigje uiterlijk bestellen. Doneer dus meteen, zodat we nog op tijd zijn!

 

Bedankt!

Foto door SP ( CC BY-NC-ND 2.0 )