Terug naar nieuws

30.000 handtekeningen om kandidatuur Hoekstra te stoppen

31 augustus 2023
Geschreven door: Team van DeGoedeZaak

De voordracht van minister Wopke Hoekstra voor een post in de Europese Commissie doet een hoop stof opwaaien bij klimaatbewuste burgers en voorstanders van een transparant bestuur. Hoekstra werd afgelopen donderdag voorgedragen als opvolger van EU-Commissaris Timmermans, en zal hoogstwaarschijnlijk beleid maken op het gebied van klimaat. Wij zijn daarom een petitie gestart om de Tweede Kamer op te roepen via een debat en stemming de benoeming tegen te houden.

Nadat milieuorganisaties zich al kritisch uitspraken en er vanuit Europa twijfels klinken over de benoeming, roepen wij de Tweede Kamer op om zich te verzetten tegen de kandidatuur van Hoekstra. Deze is binnen een paar dagen al meer dan 30.000 keer ondertekend!

Niet alleen de manier waarop, maar ook de positie die Hoekstra op het onderwerp klimaat in heeft genomen, maakt dat burgers zich zorgen maken. De inspanningen van de Europese Commissie op het klimaatdossier verdienen een vervolg door iemand die met dezelfde kunde en gevoel voor urgentie aan het werk gaat.

Zes Kamerfracties hebben vragen gesteld bij de benoeming. Door publieke druk op te voeren, hopen wij dat de Tweede Kamer zich uitspreekt tegen deze nieuwe ‘functie elders,’ ten koste van de planeet. De Kamer moet eerder terugkomen van reces en het kabinet bevragen op hoe deze voordracht ontstond!

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024