veelgestelde vragen

Over DeGoedeZaak

 • Wat doet DeGoedeZaak?

  DeGoedeZaak is een progressieve burgerbeweging die onafhankelijk is van politieke partijen, de belangen van progressief Nederland verdedigt en in staat is druk uit te oefenen op de macht. Een beweging die strijdt voor concrete maatschappelijke verandering en die bouwt aan een eerlijke, inclusieve, duurzame en democratische samenleving.

 • Hoe is DeGoedeZaak begonnen?

  DeGoedeZaak is in het voorjaar van 2017 opgericht door Jurjen van den Bergh, vanuit het idee dat er een plek moest komen waar progressieve burgers samen een vuist kunnen maken en voor verandering kunnen strijden, op meerdere onderwerpen tegelijkertijd en zonder een exclusief en ingewikkeld lidmaatschap. We begonnen in november 2017 met onze allereerste campagne voor de abortuspil bij de huisarts.

 • Is DeGoedeZaak gebonden aan een politieke partij/overheidsinstelling?

  DeGoedeZaak is een onafhankelijke organisatie, en is dus niet gebonden aan politieke partijen en/of overheidsinstellingen. De campagnes en acties die wij doen komen vanuit actualiteiten die spelen in Nederland, of door Nederlandse burgers die zelf bij ons aankloppen met hun idee! 

Help DeGoedeZaak

 • Hoe kan ik doneren?

  Wat fijn dat je DeGoedeZaak wil steunen met een financiële bijdrage. Je kunt zelf kiezen of dit met een eenmalige donatie is, of dat je ons maandelijks wil ondersteunen. Een maandelijkse donatie is geheel vrijblijvend, en kan worden stopgezet wanneer je wil. Doneren kan via enkele klikken op ons online donatieformulier. Je kunt ook altijd rechtstreeks doneren op ons rekeningnummer: NL64SNSB0956 680712 tnv Stichting DeGoedeZaak.

 • Waar komt mijn donatie terecht?

  Elke euro die je doneert aan DeGoedeZaak gebruiken wij om te strijden voor een eerlijke, duurzame, inclusieve en rechtvaardige samenleving. We gebruiken je donatie om meer en betere campagnes te voeren, om campagnematerialen aan te schaffen, om jullie boodschap op zoveel mogelijk plekken te verspreiden en om acties te organiseren. Al onze inkomsten en uitgaven van de afgelopen jaren kun je onderaan deze pagina terugvinden. Als je voor een specifieke campagne of actie doneert, zorgen wij natuurlijk dat het geld daar terecht komt.

 • Wat betekent het als ik lid ben van DeGoedeZaak?

  Wanneer je je inschrijft als lid, houden we je via de mail op de hoogte van alle progressieve campagnes en acties die wij voeren, en hoe jij ons daar mee kan helpen. Verder zitten er aan het lidmaatschap geen financiële eisen of andere verantwoordelijkheden. En wees gerust, lidmaatschap is geheel vrijblijvend en kan altijd worden stopgezet.

 • Wat kan ik bijdragen als vrijwilliger?

  Bij acties die wij organiseren kunnen wij de hulp van vrijwilligers goed gebruiken! Op dit moment hebben wij geen actieve evenementen lopen, maar dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen. Als je wil helpen, kan je altijd ons vrijwilligersformulier invullen. Vertel hierin zo uitgebreid mogelijk wat je interesses, kennisgebieden en vaardigheden zijn, zodat we contact met je kunnen opnemen als we je hulp kunnen gebruiken.

Campagne voeren via DeGoedeZaak

 • Wat is de eerste stap als ik een petitie wil starten?

  Wat leuk dat je een petitie wil starten bij DeGoedeZaak! Dit kan gemakkelijk via onze ‘Start een Campagne’ pagina. Probeer hier zo volledig mogelijk antwoord te geven op de vragen: Wat moet er gebeuren? Waarom is het belangrijk? En wie kan dit voor elkaar krijgen? Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Campagne voeren kost veel tijd en energie. Verzamel dus een team om je heen waarmee je de strijd kan voeren.

 • Wat kan DeGoedeZaak dan voor mij betekenen?

  DeGoedeZaak is de plek waar elke Nederlander zelf een effectieve maatschappelijke campagne kan starten. Zonder dat je daarvoor een enorm netwerk moet hebben, of duizenden euro’s uit moet geven aan een campagne. Met de best mogelijke technologische middelen bereiken campagnes van DeGoedeZaak online en offline grote groepen mensen. Verder geven we je graag tips en advies hoe je jouw campagne tot een succes maakt!

 • Over welke onderwerpen kan ik campagne voeren via DeGoedeZaak?

  DeGoedeZaak is gebaseerd op vier pijlers: een eerlijke economie, duurzame wereld, inclusieve samenleving en rechtvaardige democratie. Wanneer je onderwerp binnen een of meerdere van deze pijlers past en goed is uitgewerkt, is DeGoedeZaak het platform voor jouw campagne!

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024