Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden
Klimaatmiljarden

We hebben nog een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. En onder grote publieke druk, worden er nu eindelijk miljarden uitgegeven aan klimaatbeleid. Maar waar geven we deze miljarden precies aan uit? Op deze pagina onderscheiden we échte groene antwoorden van valse oplossingen.


Klimaatmiljarden: valse oplossingen of échte antwoorden

De urgentie om de klimaatcrisis aan te pakken is groot. Zowel in Nederland als daarbuiten worden er miljarden vrijgemaakt om die crisis te bestrijden. Maar veel oplossingen waarin wordt geïnvesteerd zijn helemaal niet groen. Keer op keer moeten we concluderen dat onze volksvertegenwoordigers kiezen voor oplossingen die niet ver genoeg gaan en die bovendien het huidige systeem in stand houden.

Geld pompen naar vergroening van grote vervuilers, zonder ze een klimaatplicht op te leggen #IsNietGroen. Inzetten op het uit de lucht halen van CO2 in plaats van nu de uitstoot radicaal terugdringen #IsNietGroen. Gas en kernenergie als duurzaam aanmerken in de Europese Taxonomie #IsNietGroen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. En helaas werkt de strategie van deze rechtse politici. Steeds meer Nederlandse kiezers vinden bijvoorbeeld dat ons kabinet met het meest recente regeerakkoord op de juiste klimaat-koers ligt. Dat is heel slecht nieuws. Daar moeten we iets tegenover stellen.

Op deze pagina vertellen we daarom een alternatief verhaal. Via onze eigen klimaatcampagnes, en die van onze burgerscampaigners en bondgenoten, ontkrachten we de valse oplossingen en proberen we de steun voor échte antwoorden op de klimaatcrisis te verhogen.

Voer jij met ons het komende jaar campagne op de Klimaatmiljarden?

Onze Campagnes
Onze Campagnes
Onze Campagnes
Onze Campagnes
op klimaat
op klimaat
op klimaat
op klimaat

Kabinet,
Stop Fossiele ExportSteun

In november 2021 beloofde Nederland om uiterlijk eind 2022 te stoppen met internationale investeringen in fossiele projecten. Het kabinet beloofde om voor de zomer met een plan te komen over de uitvoering van de Glasgow-verklaring, maar die belofte stellen ze nu uit. Bovendien dreigt er via ‘uitzonderingsregels’ toch nog in fossiele brandstoffen in het buitenland te worden geïnvesteerd. Met onze publieke middelen. Dat mogen we niet accepteren, want dat was niet de afspraak!

TEKEN DE PETITIE

 

#stemCETAweg

Herinner jij je CETA nog? Dit handelsverdrag tussen de EU en Canadag is goed nieuws voor multinationals, maar niet voor onze democratie, het klimaat en onze boeren. Op dinsdag 12 juli debatteert en stemt de Eerste Kamer over het CETA-verdrag. De PvdA heeft de beslissende stem, en overweegt om CETA aan een meerderheid te helpen. Daarom hebben we je hulp nodig: help mee om de PvdA te overtuigen om dit verwoestende verdrag weg te stemmen! 

STUUR EEN BRIEF NAAR DE PVDA

 

Stop ermee:
#ExitECT

Het Energy Charter Treaty (ECT) is een blok aan het been van onze klimaatambities. Via dit verdrag  gigavervuilers RWE en Uniper nu al 2,4 miljard euro van Nederland, als compensatie voor het sluiten van hun kolencentrales. Dat is waanzin, want dit geld is hard nodig voor klimaatbeleid! Gelukkig is de oplossing duidelijk. Nederland kan en moet uit het ECT stappen. 

TEKEN DE PETITIE

 

Kiezen we voor gas? Of kiezen we voor groen?

Groene
Taxonomie

Om de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050 te halen, moeten we voorkomen dat de Europese Unie fossiel gas en kernenergie in de lijst van ‘groene’ investeringen opneemt!

NAAR DE CAMPAGNE

 

Burgercampagnes
&Bondgenoten

Geen bezuinigingen op onze toekomst!

Coalitiepartijen zijn van plan zijn om 2,2 miljard euro te bezuinigen uit o.a. het Klimaatfonds. Dit baart jongeren enorme zorgen; het klimaatfonds kan niet gezien worden als een extra potje waaruit wordt gesnoept als dat nodig is!

Teken de petitie

Eerlijke klimaatberichtgeving van de Volkskrant

De Volkskrant is onze krant. Maar de Volkskrant heeft een dode hoek: het klimaat. De berichtgeving staat haaks op het algemeen geaccepteerde feit dat klimaatverandering dé bedreiging van deze tijd is.

Teken de petitie

Belastingstaking voor het Klimaat

5% van ons belastinggeld gaat naar fossiele subsidies. Dit moet NU stoppen! Zodra we de (definitieve) belastingaanslag hebben ontvangen, maken we daarom schriftelijk bezwaar tegen onze bijdrage aan de fossiele industrie.

Doe mee

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2022