Terug naar nieuws

ONLINE TOOL GELANCEERD: BORDESFOTO MET TRACK RECORD MINISTERS

2 juli 2024
Geschreven door: Team van DeGoedeZaak

"Wie zijn deze mensen?"
"Wie zijn deze mensen?"
"Wie zijn deze mensen?"
"Wie zijn deze mensen?"

Een nieuw kabinet is aangetreden, en de bordesfoto is gemaakt. Een paar uur later staat de foto op de site van burgerbeweging DeGoedeZaak, voorzien van informatie over de bewindspersonen. Het overzicht toont aan dat dit een kabinet is dat niet normaal is. En DeGoedeZaak wil dat markeren.

“We hebben onderzoek gedaan naar de mensen op dit bordes. Wie zijn deze mensen? Ze beslissen over ons belastinggeld, over onze rechtsstaat en over verworven vrijheden.” zegt Jurjen van den Bergh, directeur van DeGoedeZaak. Er is de laatste weken veel naar buiten gekomen over de bewindspersonen. “Het ene na het andere schandaal leek elkaar op te volgen. Wij vonden het wel zo eerlijk om het op een rijtje te zetten.” 

Van het oude kabinet blijft maar één bewindspersoon zitten: Mariëlle Paul. De andere bewindspersonen zijn nieuw, maar niet allemaal onbekend. En via de online tool van DeGoedeZaak zie je nu ook waarvoor de huidige bewindspersonen in het nieuws zijn gekomen. Door met je muis over een minister, premier of staatssecretaris te zweven, worden uitzonderlijke uitspraken of besluiten zichtbaar. 

Van den Bergh: “Door te laten zien wat de geschiedenis is achter het huidige kabinet, maken we iets abstracts nu heel concreet. Dit is hoe extremistisch gedachtegoed eruit ziet in het centrum van de macht”

DeGoedeZaak, opgericht in 2017, is een progressieve burgerbeweging die, onafhankelijk van politieke partijen, de belangen van progressief Nederland verdedigt. Door petities, mailacties en andere campagnes is een groep van zo’n 98.000 leden in staat druk uit te oefenen op de macht. De beweging strijdt voor concrete maatschappelijke verandering en die bouwt aan een eerlijke, inclusieve, duurzame en rechtvaardige samenleving.

Foto: ANP

Naar de bordesfoto

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024