Terug naar nieuws

Overhandigd! Geen fossiele bestuurder als EU-Commissaris

26 september 2023
Geschreven door: Team van DeGoedeZaak

Echte verandering komt van onderop. Samen met meer dan 42.420 andere petitie-ondertekenaars liet jij van je horen: Hoekstra is niet geschikt als Eurocommissaris. DeGoedeZaak trekt jullie stem door naar actie. Vandaag overhandigden wij de petitie aan de commissie van Europese Zaken in Den Haag!

De overhandiging is een duidelijk signaal aan de Tweede Kamer, maar ook aan het Europees Parlement, dat Nederlanders niet achter de aanstelling van Hoekstra staan. Dit is een voordracht niet vanuit de kamer, maar vanuit één demissionaire premier. Wij willen niet door Hoekstra vertegenwoordigd worden! De petitie is in ontvangst genomen door Sjoerd Sjoerdsma (D66), Laurens Dassen (Volt), Joris Thijssen en Tom van der Lee (PvdA/GroenLinks). 

En jullie boodschap is goed ontvangen, deze Kamerleden raakten er extra van overtuigd dat  het Europees Parlement wat kan met alles wat er in het proces en op de kandidaat aan te merken is vanuit Nederland. En dat kun jij ook nog doen. Eerder meldden we al dat ook in Europa deze benoeming met argusogen gevolgd wordt. Voeg jij je naam bij de 100.000 Europeanen die zich uitspreken tegen deze benoeming? 

Het is tijd voor een transparante politiek die integer handelt, keuzes durft te maken, en haar burgers boven de belangen van bedrijven zet. Hoekstra’s voordracht door de demissionaire premier is een nare nasmaak van het tijdperk Rutte. Hoekstra is een product van de politiek die ego boven de belangen van mens en klimaat zet. Zo vertraagde hij de stikstoftransitie, gaf hij onvoorwaardelijke steun aan KLM tijdens de coronacrisis en bekleedde hij fossiele functies bij Shell en McKinsey.

Wij eisen daarom dat de Tweede Kamer debatteert of vervolgvragen stelt over de voordracht van Hoekstra als nieuwe Eurocommissaris op gebied van klimaat. Ze hebben sinds de APB hun zelfvertrouwen terug, en moeten dit nu gebruiken om een democratisch proces te eisen en een tegenkandidaat voor te stellen. Met jullie steun houden wij de politiek scherp en pakken wij de egoïsten met fossiele belangen aan!

 

Onderteken de Europese Petitie ‘Take action for a real EU climate leader’
De overhandiging van de petitie tegen Hoekstra als Eurocommissaris. Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Renske, ML, Anne, en Jurjen van DeGoedeZaak, en Sjoerd Sjoerdsma van D66, Laurens Dassen van Volt, Joris Thijssen en Tom van der Lee van PvdA/GroenLinks.

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024