Vacature: Algemeen Bestuurslid bij DeGoedeZaak

DeGoedeZaak is op zoek naar een nieuw bestuurslid voor haar onbezoldigde bestuur. Startdatum: mei 2024

DeGoedeZaak
De samenleving moet nog veel luider van zich laten horen. Dat is de missie van DeGoedeZaak. We bouwen macht op, maken bewegingen groter en boeken resultaten als bondgenoot voor progressief Nederland. We bieden (gratis) campagnehulp en ondersteuning aan burgers en grassroots groepen. Om hen heen verzamelen we progressieve Nederlanders die deze campagnes groot maken en het werk van DeGoedeZaak mogelijk maken. Zo bouwen we een burgerbeweging die snel en effectief in actie komt.

We staan om iedereen heen die meer bereik en steun verdient. Zo lang het gaat over groene thema’s, economische rechtvaardigheid, anti-discriminatie, een inclusieve samenleving, en een eerlijke en transparante democratie. We werken multi-issue en spelen razendsnel in op actualiteiten. Zo kun je ons kennen van de campagne voor Jacob en Tina, de verlaging van de maximumsnelheid en gratis anticonceptie. Maar ook van campagnes voor het kinderpardon, 1 juli als vrije dag, onze strijd tegen online haat en de opkomst van extreemrechts en de klimaatmarsen.

DeGoedeZaak bouwt aan een brede beweging en een solidaire samenleving. Het is voor ons een vereiste dat we verschillende perspectieven, achtergronden en netwerken in onze organisatie vertegenwoordigd hebben. Kandidaten met achtergronden die op dit moment ondervertegenwoordigd zijn, worden daarom extra aangemoedigd te reageren.

De functie
Als bestuurslid adviseer en controleer je de organisatie en zorg je ervoor dat de koers van de organisatie recht blijft. Je hebt oren en ogen in de beweging en hart voor “de Goede Zaak”. Je vergadert 4 keer per jaar met het bestuur en de directie en bent beschikbaar voor advies, werkgroepen .
Je hebt een specifieke deskundigheid die voor deGoedeZaak een meerwaarde geeft.

Wat vragen wij?

  • Kennis van en ervaring met progressieve bewegingen (grassroots en NGO’s)
    in Nederland.
  • Bestuurlijke ervaring binnen een NGO of directielid van een NGO.
  • Een groot netwerk binnen de NGO wereld
  • Inzicht in de gevoeligheid van werken in de sector

Wat bieden wij?
● Een interessante bestuursfunctie in een relevante organisatie
● Een rol in progressief Nederland die ertoe doet.
● Betrokkenheid bij strategisch inhoudelijke discussies over de toekomst van
progressief Nederland en de opkomst van extreemrechts
● Toegang tot een internationaal netwerk van gelijkgestemden (via OPEN)

Interesse?

DeGoedeZaak streeft naar een divers team en bestuur. Minderheden, mensen met een beperking, LHBTQI-personen en anderen met een gemarginaliseerde achtergrond worden specifiek uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer door je CV en motivatiebrief uiterlijk 12 april a.s. te sturen naar [email protected]. Als je vragen hebt, kun je mailen, bellen met Joost Heilbron, office lead, op 06 24190894.

 

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024