FAQ dit! Stem Anders.

 • Wat is StemAnders?

  StemAnders is een bottom-up campagne die de desastreuze langetermijneffecten van 12 jaar VVD zichtbaar maakt. Daarmee willen we VVD-stemmers oproepen dit keer te kiezen en voor een progressiever en sociaal alternatief.

 • Wie zit hier achter?

  StemAnders is een initiatief van studio Wiersema!, die de posters en stickers heeft ontworpen. Zij wordt ondersteund door onafhankelijk mediabureau Stadsbehang en non-profit webshop De Rode Lap. StemAnders wordt mogelijk gemaakt door NGO DeGoedeZaak, een progressief campagnebureau.

 • Ik wil mijn posters niet zelf drukken, waar ga ik heen?

  Check De Rode Lap. Daar hoef je alleen verzendkosten te betalen. Elke poster en sticker financieren we door crowdfunding, dus doe mee!

 • Waarom de VVD? Andere partijen zijn nog zoveel erger…

  Goed punt. We richten ons met StemAnders op de partij die de afgelopen twaalf jaar veruit de meeste politieke invloed heeft gehad – en daarmee een grote stempel heeft gedrukt op het gemaakte beleid. Als we dit machtsblok breken, komt er meer ruimte voor andere partijen én andere leiders. Dan gaat er een andere wind waaien.

  En dat is niet het enige. Vorig jaar voerde DeGoedeZaak al succesvol campagne om fascisten uit de gemeenteraad te weren. Ook ondersteunt zij vele lokale initiatieven. Dus wil jij een campagne starten, of heb je ideeën voor een progressiever Nederland? Check hier wat je kunt doen bij DeGoedeZaak!

 • Op wie moet ik dan stemmen?

  De keuze is reuze; zowel op gemeentelijk als provinciaal niveau. In de provincie Utrecht alleen al zitten veertien partijen. Om erachter te komen waar deze provinciale partijen voor staan, kun je een StemWijzer invullen. Ook helpt het om het stem- en motiebeleid van politieke partijen te bekijken. Dat laat vaak zien waar zij écht voor staan. En ga in gesprek met vrienden en familie: wat zijn jouw normen en waarden? Wie vertegenwoordigt deze? Wie moet het beter krijgen in Nederland, en wie heeft het al goed?

 • Mag ik mijn badkamer behangen met deze ontwerpen?

  Ja, op de harde voorwaarde dat je ons een fotootje stuurt, met de hashtag #stemanders.

StemAnders is een initiatief van studio Wiersema! in samenwerking met Stadsbehang en De Rode Lap, mogelijk gemaakt door DeGoedeZaak.

 

 

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024