Terug naar nieuws

Protest voor humane opvang van vluchtelingen!

18 mei 2023
Geschreven door: Mika van DeGoedeZaak

Iedereen heeft vorig jaar de verschrikkelijke beelden gezien van vluchtelingen die buiten moesten slapen voor Ter Apel. De omstandigheden waren onmenselijk en tot overmaat van ramp stierf er een 3 maanden oude baby. Dat mag niet nog eens gebeuren, daarom demonstreerde DeGoedeZaak samen met bondgenoten op 17 mei bij aanmeldcentrum Ter Apel. De boodschap was duidelijk: Nooit meer buiten slapen!

Het protest was een initiatief van PerspectieF, de jongerenvereniging van ChristenUnie. Zij trokken samen met onder andere DeGoedeZaak, MiGreat en We Gaan Ze Halen op om deze actie te organiseren. Daarbij is gekozen om met tentjes op dezelfde plek te overnachten als waar vorig jaar vluchtelingen gedwongen buiten moesten slapen. Er waren ongeveer 70 demonstranten op het protest afgekomen.

Het belang van het protest was groot, want de kans is groot dat het deze zomer wéér misgaat. Op 14 april weigerde Premier Rutte nog uit te sluiten dat er deze zomer opnieuw mensen op het gras bij Ter Apel moeten slapen. Dit werd later nog eens bevestigd door staatssecretaris Van der Burg. Met dit protest riepen de initiatiefnemers het kabinet op snel actie te ondernemen om dit scenario te voorkomen.

Om deze boodschap kracht bij te zetten is er ook een petitie online gezet die ondertussen door duizenden mensen is ondertekend en door 30 organisaties wordt gesteund. Menswaardige opvang is namelijk het minimale dat een welvarend land als Nederland kan betekenen voor gevluchte mensen.

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024