STEM ANDERS

De publieke sector staat op instorten. Het openbaar vervoer holt achteruit. Wonen is nagenoeg onbetaalbaar geworden; de huur- en woningprijzen blijven maar stijgen. De staat wordt keer op keer aangeklaagd voor het negeren van klimaateisen en mensenrechten. Grote bedrijven en vastgoedmakelaars maken torenhoge winsten, terwijl 38% van de mensen moeite heeft met rondkomen. De groeiende ongelijkheid levert een uitgeput, onleefbaar en verdeeld land op – dat tevens vruchtbare grond is voor extreemrechts gedachtegoed.

Deze crises komen niet zomaar uit de lucht vallen; ze zijn het gevolg van bewust beleid en politieke keuzes. Al twaalf jaar lang heeft de VVD de meeste politieke macht in handen. Stap voor stap heeft zij de publieke voorzieningen uitgekleed, met een hyperfocus op de ‘vrije markt’. Basisbehoeften als zorg, onderwijs, rechtsbescherming en vervoer staan zwaar onder druk. De VVD weigert echter verantwoordelijkheid te nemen voor haar keuzes. 

Dit moet én kan stoppen. We willen het neoliberale machtsblok breken en ons sociale systeem herstellen. Daarom roepen we iedereen op: stem anders tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023! Laat je stem horen; stem progressief & sociaal.

 

Download alle 8 posters hier, doneer aan onze campagne (zodat het voor iedereen gratis blijft), of haal gratis materiaal bij De Rode Lap

Wat kan
ik doen?

  • Stem anders op 15 maart en kies ditmaal voor een progressieve partij, die zich sterk maakt voor een leefbare toekomst. Tijdens deze verkiezingen staan thema’s zoals klimaat, huisvesting, OV en publieke voorzieningen centraal.

  • Doe mee aan de campagne: download en verspreid onze 8 posters en stickers (gratis!), of haal ze tegen verzendkosten op derodelap.nl!

  • Ga in gesprek met elkaar over je idealen. Praat met je VVD-vader, je ietwat conservatieve, lieve tante of je vriend die uit gewoonte ‘nou eenmaal Rutte stemt’. Wat vinden zij belangrijk voor Nederland?

  • Doe mee aan de crowdfund en doneer aan StemAnders, zodat wij meer posters en stickers gratis kunnen verspreiden door heel Nederland.

StemAnders is een initiatief van studio Wiersema! in samenwerking met Stadsbehang en De Rode Lap, mogelijk gemaakt door DeGoedeZaak.

 

 

Filter

1 filter actief.

Thema's

Status

© DeGoedeZaak 2024